sunnuntai 21. elokuuta 2011

KIRPPIKSELTÄ


Pitihän se tänään taas lähteä käymään kirpparilla. Suunnistettiin Tampereelle Radio kirppikselle. Väkeä oli ilmeisesti liikkeellä paljon, koska parkkipaikkaa ei meinannut löytyä sitten millään. Sanoin jo miehelle, että antaa olla ja lähdetään meneen. Yks kierros vielä sanoi mies ja jos ei parkkia löydy niin lähdetään. No löytyihän se vapaa ruutu, lopultakin. Ja hyvä niin, koska tein pari kivaa löytöä :) 


Eilen virittelin astiapyyhkeitä koriin keittiön työpöydälle. Siitä ne on helppo nappasta kun tarvii. Kirpparilta löytyikin kaksi kivaa uutta pyyhettä, kaksi etumaista, suloisissa väreissä :)


Sitten löytyi kaunis lampunjalka. Tukeva ja hyvä. Toisesta pöydästä varjostin. Eiks ookki ihana varjostin ;) No en mä sitä tuommoiseksi jättänyt. Otin vanhan päällisen pois ja tein kehikon päälle uuden, enemmän meille sopivan näköisen.


Ja siitä tuli ihan kiva.


Alkaa lamput olla mielessä näin syksyn tullen. Mä tykkään kovasti pienistä tunnelmaa tuovista lampuista ja niitä meillä iltaisin enemmän pidetäänkin päällä kuin kattovalaisimia.


Kynttilöitäkin on alettu taas polttamaan iltaisin. Tää on parasta tässä syksyssä, hämyvalaistus hämärässä illassa!

Rauhallista sunnuntai-iltaa!








lauantai 20. elokuuta 2011

KIERTOAJELU ALAKERRASSA


Heippa taas!
Ihanaa aurinkoista ja lämmintä viikonloppua vietellään. Tänään oli ohjelmassa, kuinkas muuten kuin viikkosiivous. Plääh, alan olla niin kyllästynyt näihin siivoushommiin. Mutta kun homma on tehty, on mielikin hyvä. Mä niin nautin siististä kodista :)

Alkuun pari (vielä) kesäistä kuvaa eiliseltä illalta Sääksmäen sillalta. Se on sitten kaunis paikka! Ei siihen maisemaan kyllästy vaikka joka päivä ainakin pari kertaa siitä tulee ajeltua ohi (on työmatkan varrella).




Sitten lähdetään oikean jalan kiertoajelulle meidän alakertaan. Näistä ovista meille tullaan sisälle eteiseen.




Eteisestä kun lähdetään oikealle, on ensin meidän makkari. Sen jälkeen kodinhoitohuone.


Sitten tullaan keittiöön. Mä en sitten yhtään tykkää noista meidän keittiön väreistä! Kaappien ovet pitäis vähintään vaihtaa valkoisiin. Sitä on mietitty, mutta kun sitten jää kuitenkin nuo kirsikan väriset rungot, enkä mä oikein tykkää niistäkään. Toinen juttu, tai kai jo kolmas, mistä en tykkää on nuo peilit välitilassa. Nekin pitäis vaihtaa. Yks hyvä juttu tässä keittiössä kuitenkin on ja se on nuo kivatasot. Niistä en hevillä luovu! Nyt jos jollain tuli mieleen hyviä ideoita edulliseen remppaan niin saa vinkata :)


Ruokailutila jää keittiön 'jatkoksi' ja siitä alkaakin sitten olkkari. Olkkari muodostuu kahdesta erkkeristä. Se on ollutkin aika haastava sisustaa, mutta nyt (kolmen vuoden jälkeen) aletaan olla oikeilla jäljillä ja olen tyytyväinen :)


Ruokailutilaa.



Erkkeriä.



Suoma-mummun vanha käsilaukku pääsi vanhan nojatuolin viereen. Se voi kuulkaas olla niin, että siinä se on ollut joskus ennenkin, vuosikymmeniä sitten... nojatuoli on saman mummun peruja.


Olkkarin sohvalta erkkeriinpäin.


Ja sitten vielä olkkarista eteiseenpäin.


Näin se kierros meni.

Takapihan terassille on kynttilät viritelty valmiiksi... aion nauttia suhteellisen lämpimästä, pimeästä syysillasta ulkona kynttilänvalossa. Mutta ensin saunanlöylyihin rentoutumaan.

Rentouttavaa lauantai-iltaa sinullekin!

tiistai 16. elokuuta 2011

NOJATUOLI osa 2 JA KIRPPISAARRE

 Tuoli tuli valmiiksi eilen illalla aika myöhään. Väsytti jo, mutta ei malttanu enää jättää kesken. Olihan se aikamoista sommittelua, kun ennen en ole tällaista tehnyt. Ihan kiva siitä tuli, ainaki parempi ku ennen tuunausta :)



Ja sitten se sunnuntaina kirpparilta löytynyt aarre on tässä: vanha matkalaukku. Ihana ja  kulahtanut, just sellanen mitä oon kauan haaveillut ja etsinyt. Ja onhan niitä ennenkin vastaan tullut, mutta huh, mitä hintoja näistä pyydetään! Kerrankin onni potkaisi ja sain tänän kaunottaren melkein kiittelemällä... 12e. Sain varmaan hauskoja katseita osakseni, kun hihkuin onnesta siellä kirpparilla ;)  Nyt vain pitäis löytää kiva paikka tälle aarteelle. Ajattelin laittaa siihen sisustuslehtiä ja kansi vois vaikka olla auki. 



Oispa hauska tietää, missä kaikkialla tämäkin laukku on käynyt. Elämää nähneen näköinen se on!


Kesto-laukku, tosiaan :)


Tänä iltana taidan vain istua 'uudessa' nojatuolissa ja haaveilla sisustuslehtien ja tietysti teidän blogien parissa. Akkujen latausta siis :)

Palaillaan taas! 

sunnuntai 14. elokuuta 2011

NOJATUOLI osa 1

Kaikki ajallaan on hyvä sanonta ja toimii ainakin meillä. Saatiin miehen mummun ja vaarin vanhat nojatuolit aika monta vuotta sitten ja tarkoitushan oli kunnostaa ne. Asuttiin silloin vielä pohjoisessa eli aikaa tuolien kunnostuksen harkinnassa on kulunut ainakin 5 vuotta :)

No toinen odottaa edelleen, mutta toinen on jo hyvässä vauhdissa. Kesäkuun lopussa sain inspiksen ja aloin värkätä tuolin kimpussa. Mietin, mitä sille tekisin... ja päädyin sitten oikotiehen. Eli en purkanut tuolia alkutekijöihin, vaan maalasin puuosat ja päätin tehdä vain uuden päällisen. Näin sen vuoksi, että tuoli on mielestäni ihan hyvässä kunnossa, siinä on ihan kiva istua, vaikka vanhat täytteet onkin sisällä. 


Tänään sitten sain inspiraation ja raahasin tuolin autotallista sisälle. Ja tältä tuoli näytti.


Mielessä oli jo visio siitä, millaisen päällisen tuoliin haluan. Ei muuta ku pellavakangas esille ja suunnittelemaan. Ensin tein istuinosan ja se onnistu ihan ok.


Sitten kun piti alkaa selkänojaa tekemään niin meni sananmukaisesti sormi suuhun. Mietin ja pohdin, mallailin ja sitten meinasin jo luopua koko touhusta. Mutta sinni ei antanu periksi... käänsin ja väänsin... laitoin nuppineuloilla kangasta kiinni. Ja lopussa sitten homma alkoikin sujua :)


Ja tältä tuoli näytti kun lopetin homman tältä päivältä. Piti nääs ajaa 'teinitaksia' vielä iltapuhteiksi :) Huomenna jos saisin tehtyä homman loppuun niin hyvä ois. Ja valmiista tuolista sitten lisää kuvia.

Pitkästä aikaa käytiin tyttöjen kanssa kirppareilla ja oikein molempina päivinä. Kivoja löytöjäkin tehtiin. Tytöt löysi vaatteita ja kenkiä ja mä yhden aivan mega hienon jutun, ja vähänkö tuli mammalle hyvä mieli! Mutta siitä sitten myöhemmin lisää, kuvien kera ;)

Oikein mukavaa ja tarmokasta alkavaa viikkoa!

tiistai 9. elokuuta 2011

ILTATÖITÄ


Kiitokset kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille :) 

Iltatöinä olen ommellut olkkariin päällisiä, puusohvaan, rahiin (toinenkin työn alla, mutta väsy voitti) ja hupun pöytälampun varjostimeen. Mukavaa ja terapeuttista hommaa... kummasti unohtuu murkkujen ja uhmaikäsen kitinät ;)



Tänään töiden jälkeen ompelin ikean halpaan ja rumaan rahiin uuden päällisen pellavasta. Toinenkin on tosiaan työn alla, mutta ei vaan enää jaksanu loppuun asti... huomenna on ilta uus! Päällinen on hiukkasen reiluhko, koska jätin siihen vähän varaa kutistua pesussa. 



Eilen illalla ompelin iltapuhteiksi yhden hupun lampunvarjostimeen, pellavasta sekin...


...ja sain myös puusohvan päällystettyä uudelleen, pellavalla ;) Entinen päällinen oli pientä valk./rusk. ruudullista kangasta ja se ei oikein miellyttänyt silmää. Nyt on paljon parempi, rauhallinen ja selkeä!



Ja vielä yksi vähän erikuvakulma olkkarista :)

Yksi olohuoneeseen tuleva projekti on vielä kesken (sen rahin päällisen lisäksi), mutta se saa todennäköisesti odottaa viikonloppua. Niin ja sitten ne taulut, ikkunanpokat yms. odottaa myös seinille pääsyä. Eipä nämä sisustusprojektit taida kyllä ihan vähässä kummassa loppua, aina on uutta mielessä ;)

Ihanaista viikon jatkoa kaikille Mammankammariin kuikkiville!

sunnuntai 7. elokuuta 2011

KURKISTUS OLKKARIIN

No niin, saatiinhan me se olkkari johonkin uskoon tälle päivälle, vaikka mutka tulikin matkaan.


Aamulla seinät näytti tältä. Aiemmin ne oli valkoiset. Nyt haluttiin vähän väriä seiniin, koska kalusteet on suurimmaksi osaksi valkoisia ja tunnelma oli, kuten poitsu totesi, aika sairaalamainen ;) Niin ja erkkerin seinätkin on samaa sävyä niin ovatpahan nyt sitten yhtenäisemmät. 


Sohvaakin päästiin kokoamaan, vihdoin! Tässä tuli nimittäin noin 100km mutka matkaan. Alettiin kokoamaan sohvaa, avattiin laatikko ja huomattiin, että sohvan runko on rikki, kahdestakin kohtaa. Huoh! No onneksi kello oli vasta puoli neljä ja Ikea Tampereella vielä auki. Ei muuta kun sohva kyytiin ja Ikeaan vaihtamaan sitä.  Ja niin saatiin uusi ja tällä kertaa ehjä tilalle, huh huh :)


Siellä se nyt töröttää ja on ihana! Mutta mieleen tietysti tulee, että kuinkahan kauan se on noiden lapsosten kanssa valkonen. Onneksi oon kova peseen pyykkiä ;)




Tv-taso ja sohva vaihtoi paikkoja ja tää on kiva. Erkkeri jää tv-tason oikealle puolelle taka-alalle ja kun osa porukasta tykkää istuskella siellä, niin nyt voidaan sitten paremmin seurustella ja on kivasti näköyhteys koko olohuoneeseen ja keittiöönkin.


Rottinki tuolikin pääsi terassilta sisälle. Taulut ja muut 'härpäkkeet' on vielä laittamatta. Täytyy nääs vähän tuumailla, että mihin mikäkin kuuluu.


Loppuun vielä pienet ostokset tältä päivältä. Sain eilen viestin ystävältä, kuvan kera. Hän kyseli olisinko kiinnostunut kauniista säilöntäpurkeista. Ja olinhan minä :) Tänään kävin sitten katsomassa ja mukaan tarttui pari purkkia ja aivan ihana tarjoiluvati kupuineen.


 Olipas touhukas ja kiva viikonloppu. Lisää tällaisia kiitos!
Huomenna taas työt kutsuu, mutta kohtahan se on taas perjantai :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

lauantai 6. elokuuta 2011

PIENI 'TYÖPISTE'

Heippatirallaa pitkästä aikaa! Hengissä ollaan ja hyvissä ruumiin voimissa :) Blogi on ollut hiljainen, koska läppäri sanoi työsopimuksen totaalisesti irti muutama viikko sitten. No nyt on uusi peli hankittu ja hommat hoituu taas! 

Pientä sisustelua on tullut hommattua. Torstaina illalla touhusin itselleni pienen 'työpisteen' makkariin. Kaikki tarvikkeet löytyi omista nurkista. 


Täällä mä teille bloggailen että terkut vaan :)


Tuoli, joka ei koskaan ole oikein löytänyt paikkaansa. Uusi päällinen vain ja tadaa, hyvä tuli. 


Teksti muistuttaa minua ennen istahtamista, rentoudu ja nauti! Ja sehän ei ole vaikeaa, kun suurin osa ajasta tässä koneella kuluu teidään ihania blogeja lueskellessa :)


Vanha, jostain kirpparilta joskus otettu lamppu sai uuden hupun ylleen ja hitsi kun siitä tulikin kiva.


Ja alla seuraava projekti, joka alkoi juuri. Mies hommiin ja olkkari uuteen uskoon :) Maalia seiniin ja vähän sisustelua. Tänään Ikeasta haettu ja jo niin kauan haaveiltu valkoinen Ektorp odottaa laatikossa. Ja mamma malttamattomana tietysti, että mies saa hommansa tehtyä ja mä pääsen sisustelemaan ;)  


Jep, että tämmöistä täällä ja hommat jatkuu. Kuvia olkkarista laittelen heti kun se on valmis, ihanaa :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!