sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Munkki harjoituksia

Ihana aurinkoinen päivä. Lumet häviää vauhdilla ja toiveissa ois ensi viikonloppuna päästä jo haravan varteen. Rippijuhlat lähestyy uhkaavaa vauhtia ja ois kiva saada pihaa johonkin kuosiin ennen niitä.


Ensimmäiset leskenlehdet on bongattu samoin kuin perhoset :)


Viime viikolla postipate toi tän ihanan lehden, täynnä ihania ohjeita. Löytyy hyviä ohjeita niitä rippijuhliakin ajatellen. Mutta yksi ohje siellä oli, jota päätettiin lasten kanssa heti tänä viikonloppuna kokeilla. Ja onhan se vappukin jo ovella niin täytyy harjotella...


... munkkien paistoa.


Ohje oli siis näille kuorrutetuille munkeille, mutta piti tehdä muutama perinteinen sokeroitukin. Ja voi jessus että oli muuten ihania munkkeja. Suosittelen kokeilemaan!


Ja loppuun vielä ihanaakin ihanampi kirppislöytö. Tyttö huomasi tän fb:n kirpparilla kun mä paistelin noita munkkeja ja äitinsä maun tuntien teki alustavan varauksen. Ja eipä kauaa nokka tohissut kun oltiin tämä ihanuus jo haettu kotiin. Tää pääsee kesäksi terassille ja talveksi on jo varauksia jonossa, kenen huoneeseen tää sitten menee säilöön ;)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Namskis, munkkeja! Miksihän niitä tulee tehtyä vain vappuna? Eiköhän niillä voisi herkutella muulloinkin. Tosin kun peiliin katsoo, pitäis jättää herkuttelut kokonaan.

  Mullekin tuli muuten tuo lehti, kaikkia ohjeita tekis mieli kokeilla.

  Ihanaa alkavaa viikkoa!

  -Tuija-

  VastaaPoista
 2. Nam! Miten tuo kuorrute tehtiin?

  VastaaPoista
 3. Tuija: Sanos muuta, kyllä noita vois useamminkin tehdä, on niin hyviä :) Kokeile ihmeessä!

  Heidi: Tomusokeria, rasvaa, vettä ja karamelliväriä, helppoa ku heinänteko :)

  VastaaPoista
 4. Vau, mitkä herkut! Kiitos vinkistä. En ole tullut edes ajatelleeksi, että voisin tehdä tuollaisia kuorrutettujakin, kiva :)

  VastaaPoista
 5. kamomilla: juu, ei minullakaan ole koskaan käynyt mielessä, mutta nyt kun kokeiltiin niin nää oli kyllä parempia kuin tavismunkit :)

  VastaaPoista
 6. Vasi tuli kielelle noista kuorrukemunkeista.Pitäisi kai joskus kokeilla.
  äityli

  VastaaPoista
 7. Nam... herkullisen näköisiä munkkeja.D just taannoin katselin lehtihyllyä sillä silmällä, joko olis tuo Leivotaan- lehden uusi numero ilmestynyt ja sitä naapurillekin mainostin. Ei ollut silloin, mut tänään täytyy kipaista hakemaan. =D

  VastaaPoista
 8. Missä on meijän leskenlehdet ja perhoset.... :-O Saattaa niitä kyllä jo jossain olla, ei oo vaan tullu ulkoiltua kotipihaa kauempana :P

  Hieno kirppisostos..ottasin meillekki!

  Kivaa viikkoo :)

  VastaaPoista