maanantai 18. huhtikuuta 2011

PIHAHOMMIA

 Eilinen päivä ei menny ns. 'pelastusarmeijalle'. Sain koko päivän kulumaan pihalla, kukkapenkkejä ym. siivoillen. Oli aika urakka, mutta sain homman tehtyä. Nyt pitäis vielä nurtsi haravoida kunhan kuivuu ensin kunnolla. Myyrät on viihtyny meidän ja naapurin pihalla liian hyvin. Kekoja on ihan valtavasti, mutta eletään toivossa etteivät ole juuria kaikista pensaista syöneet. Toissa keväänä tehtiin aika homma, kun miehet kaivoi tonttien rajalle piiiitkän ojan, johon istuteltiin erilaisia puita ja pensaita. Ois harmi jos ne ois nyt mennyttä! Viime keväänä istuttamani omenapuutkin on onneksi nyt säästyny pupuilta. Yhdet omenapuut nimittäin meni, kun en muistanut, taikka tajunnut niitä suojata talveksi.


Aika ankeiltahan nuo penkit vielä näyttää, mutta luulen ettei mene kauaa kun alkaa vihertää.
Sammalleimu on yksi mun suosikeista ja sitä aika monesta paikkaa meillä löytyykin.


Keijuangervot näyttää pystyyn kuolleilta, mutta jospa nekin siitä virkistyis. Hopehärkkiä ei taida tappaa mikään. Kiva sekin, tykkään :)


Takapihalla terassin edessä näyttää nyt tältä. Mutta sinne pitäis nousta pioneja, kuunliljoja, kärhöä, sormustinkukkaa jne. Ja riippahernepuu on sitten ihana kun pääsee kunnolla lehtensä avaamaan!


Köynnösruusut on kärsiny kovasta talvesta. Leikkelin niitä aika ronskisti. En tiedä teinkö oikein vai väärin, mutta pakkohan niitä oli siistiä.


Terassien laitto jäi vielä hyvin alkeelliselle tasolle, mutta jospa pääsiäisen aikana sais syventyä niihin. On ainakin lupeissa taas kaunista säätä. Toivottavasti pitää ennusteet paikkansa :)

Tämä viikko alkoi vähän kurjasti. Pienimmälle rinsessalle tuli yrjö kylään ja neiti on ihan naatti. Harmittaa nämä sairastamiset. Just kun päästiin eroon lentsuista niin sitten tämä. No toivotaan, että isin hellässä huomassa tauti talttuu pian ja ei tartu meihin muihin!

Mukavaa pääsiäisen odotusta :)

12 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Meilläkin raavittu kukkapenkejä, osa vielä ihan jäässä - ainakin ne pohjoisen puolella olevat. Kivaa, äkkiä tää kesä tulee :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että on muitakin sammalleimufaneja:) Mä ihailen aina sitä mattoa, kun se tulee. Saisi kukkia vaikka koko kesän. On se niin kaunis kukkamatto ja leviää hyvin. Meidän pihanlaitto ei ole alkanut, muutama pulkkakin vielä irvistelee mutta täytynee aloittaa:) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Rinsessalle parannushalit!
  A.P. Piukko / Vaari

  VastaaPoista
 4. pihan ja puutarhan siivous pitäisi täälläkin aloittaa...sulla jo hyvällä mallilla.

  odotellaan pääsiäistä:)

  VastaaPoista
 5. Sinä olet päässyt ihan mukavaan alkuun puutarhatouhuissasi. Minäkin sain viikonloppuna ns.alaterassin siivottua ja laitettua kaikenlaista, maanantaina oli vapaapäivä töistä, mutta oli niin kova tuuli että ei paljon huvittanut ulkona olla. Monta projektia on nyt kyllä meneillään ja suunnitteilla. Huh..hyvä että pääsiäiseksi luvattu tosi hienoa keliä...

  Kivaa pääsiäisviikkoa ja toivotaan,että muut säästytte yrjön kyläilyltä..se on sitten ilkeä kaveri.

  VastaaPoista
 6. Iidukalle hali! Yllätyspussi odottaa täällä :)
  Ihana piha! Meillä ole tehty vielä mitään :(
  Köynnösruusuhan kukkii samanvuoden versoilla, jota pakko on leikata paleltuneet pois :)
  Mukavaa päivää
  tuksu

  VastaaPoista
 7. Rilla: Jep, kyllä se kesää nyt tekee jo kovaa vaihtia :)

  Kaaponkammari: Se onkin sammalleimun huonopuoli että se kukkii liian vähän aikaa. Mutta kaunis se on ihan vaan vihreänäkin :)

  Ahti: Terkut kerrottu :)

  PikkuBertta: Mukavia hetkiä pihanlaittoon!

  Tuija: Inhottavin homma oikeastaan tehty kun kukkapenkit puhdistettu ;) Viikonloppuna täytyy varmaan alkaa haravointihommiin ja lannoitus pitäis kans hoitaa pois alta.

  Tuksu: Kiitokset ylläripussista, se taitaa olla jo tuhottu :) Ja kiitos puhelinterapiasta!

  VastaaPoista
 8. Kiva, kun olet saanut pihaa laiteltua!
  Harmi, kun kutsumaton vieras nimeltään Yrjö tuli kyläilemään, ajakaa se äkkiä pihalle ;) Pikaista paranemista tytölle siis!
  Mukavaa pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
 9. Teillä on varmasti kaunis piha! <3 On se kyllä ihana seurata puutarhan pieniä ihmeitä!

  Paranemisia sinne! <3 Ja iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 10. Liityin lukijaksi :) Mukavan oloinen blogi sinulla. Meillä myös odotellaan, mitä kukkapenkeistä nousee. Muutimme tähän taloon syksyllä, niin täällä on vielä paljon "salaisuuksia" :D

  VastaaPoista
 11. Kun heittää sammalleimulle havupeitteen heti kun lumet sulaa aina roudan sulamiseen saakka, niin saa nauttia ihanan vihreästä matosta :)

  Kiva tunnelma viimeisessä kuvassa! <3

  VastaaPoista
 12. Blogissani on sinulle jotain :)

  VastaaPoista