perjantai 19. marraskuuta 2010

EKAT PIPARIT

Aamuhämärässä syttyttelin kynttilöitä omaksi ilokseni.
Päätin jo eilen, että en lähde käsityömessuille vaan vietän päivän Iidan kanssa ja tehdään jotain kivaa yhdessä. Usein vapaapäivät tahtovat mennä sillä kaavalla, että äiti siivoilee ja pyykkäilee ja lapsi ikävystyy ja kyllästyy jo jopa tv:n katseluun.
Tänään ei olisi sellainen vapaapäivä.


Ja koska joulu jo hiipii muutenkin kotiimme,
päätimme leipoa tän 'joulun' ekat piparit sekä torttuja.


Iida tykkää kovasti leipomisesta ja on taitava siinä.
Piparitaikanan kauliminenkin sujui kuin vanhata tekijältä. Samoin torttujen taittelu. Sinne meni kilo molempia taikinoita ja hauskaa oli :) Koululaisetkin olivat mielissään pipareiden tuoksun tulvahtaessa nenään, kun avasivat ulko-oven kotiin tullessaan.


Kun leipomukset oli leivottu, alettiin askartelupuuhiin. Iida maalaili vesi- ja sormiväreillä ja mä väsäsin elämäni ensimmäisen sammalkranssin. Tämä kranssien teko ei ole oikein mun laji. Mutta tuli siitä semmoinen että terassin pöydälle ilkenin laittaa esille :)


Mukava vapaapäivä alkaa kohta taittua illan puolelle ja odotellaan isiä töistä. Lupasi tulla kaupan kautta niin meidän ei tarvitse lähteä tänään yhtään mihinkään. Kiva joskus näinkin! Ja pizzaa ois kuulemma lupeissa iltapalaksi ja se on meidän iskän ehdoton pravuuri, lurps.

Hämärän hiipiessä tupaan toivotan teille kaikille
mukavaa ja renouttavaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Hienon kranssin aikaiseksi :)

  Ja vapaapäivä lapsen kanssa oli hyvä valinta, ehtiihän sitä tulevinakin vuosina.

  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. No mutta komeahan tuo kranssi on! Tulipa muuten mieleen, että noista pipareista ja sulatetusta sokerista voisi tehdä hienon kranssin myös. Ja sen voi syödä pois kuleksimasta, jos menee kranssi ihan pipariksi! Teillä varmaan on vapaaehtoisia siihen hommaan...

  Nyt pitää varmaan minunkin kaivella piparitaikinan ohjetta jostain....

  -pia (täältä kauempaa)

  ps. iloista, vaikkakin myöhästynyttä, syntymäpäivää Virpiliinilöiselle!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat ja tunnelmat. Olen välillä ihan kiukkuinen siitä, että nuo vapaat tahtovat mennä juuri tuohon erilaiseen arkipuuhasteluun pyykkitouhuihin ja siivoamiseen ja järjestelyyn, pitäis vaan viikolla tehdä enemmän ja sitten viikonloppuna jotain mukavaa, helpommin sanottu kuin tehty.

  VastaaPoista
 4. Merja: Juu niin ehtii. Tärkeysjärjestys täytyy asioilla olla ja meillä olikin kyllä tosi kiva päivä kotona :) Nyt jaksaa taas!

  Pia: Kiitti hyvästä vinkistä :)
  ps: meillä olikin ihan valmistaikina, helppoa ja hyvää!

  Sarppa: Samma här ja nyt otettiin katko sille touhulle että aina painetaan vaan kotitöitä! Kiva päivä on ollut ja ihana katsella kun lapsi oikeasti nauttii :) Minulla ei nuo vapaat osu viikonloppuun kuin harvoin ja niitä sitten odottaakin ku pieni lapsi joulua :) Seuraava viikonloppuvapaa taitaa olla sitten joulunkuun puolivälissä :( Mutta täytyy ajatella niin että hyvä kun on töitä!

  VastaaPoista
 5. Mukavaa iltaa sinne :) Oli varmasti kiva päivä teillä. Meilläkin Vaarin kanssa, kun hajettiin "niitä kynttilöitä" :)
  mummeli

  VastaaPoista
 6. Juu, valmistaikina kuulostaa tosi hyvältä, paitsi ettei sitä täältä saa. Siis eipä auta muu kuin yrittää itse. Onneksi viikonlopuksi on luvassa sadetta, sadetta ja kolakkaa, joten koekeittiöhommiin on ihanteelliset olosuhteet. Aksukin saa ajaa sisään kesällä hankkimat muumimuotit. Siis jos saan aikaan kelvollista taikinaa. Onneksi on aikaa kehitellä reseptiä ennen pukin tuloa. Pukille pitää näet jättää 'milk & cookies' aattoiltana tarjolle takan lähettyville, jotta irtoaa vielä paremmat lahjat jouluaamuksi ;-)

  Sehän se onkin karmea juttu, jos rupeaa tekemään mieli karjalanpiirakoita. Oi, nyt rupesi jo.... argh! Pitikin mainita.

  -pia taas

  VastaaPoista
 7. Itse koen kans kranssien tekemisen haasteelliseksi.. mutta tuosta sunhan tuli tosi nätti! Voi ja mitä herkkuja, voin vain kuvitella ihanan piparin tuoksun mikä teillä leijailee :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Vaatimattomuus kaunistaa ;) Heiii Virpi, kranssihan on tosi hieno!

  Meillä leivotaan ekat piparit perinteisesti aina ekana adventtina - ja kaupan valmistaikinasta. Sitten vielä toiset (ja joskus kolmannetkin) lähempänä joulua.

  Kivaa viikonloppua! Ulkona on niin kaunista, kun lumi peittää maan.

  VastaaPoista
 9. Tuksu-mummille kaunis kiitos kynttilöistä ja serveteistä :) Ja suuri kiitos keskusteluterapiasta, ihana olet ja ilman sun kannustusta moni asia ois tuntunu 'maata kaatavalta'. Kiitos siis kun olet! <3

  Nonnukka: Mukavaa viikonloppua teillekin! :)

  Sally: Kiitos ;) Valmistaikina meilläkin ja vielä parit varmaan leivotaan meilläkin ennen joulua. Tämä taisi olla aikaisin piparien leivonta aika meilläkin, mutta tuli juuri oikeean saumaan... takinaterapiaa pienille ja isoille :)

  Mukavaa viikonoppua!

  VastaaPoista
 10. Voi kun löytyikin taas hieno blogi :) Kauniita kuvia ja mielenkiintoisia juttuja :)

  VastaaPoista
 11. Siru: Kiitos ja tervetuloa uudelleen :)

  VastaaPoista
 12. Ihana "jouluntuoksuinen" päivä ollut teillä Iidan kanssa kun olette leiponeet. On ilo puuhastella yhdessä. Messuille ehtii toistekin :)

  Hienon kranssin olet tehnyt, siitä vaan jatkamaan kaikenlaisia kransseja.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa, nähdään !

  VastaaPoista