lauantai 20. elokuuta 2011

KIERTOAJELU ALAKERRASSA


Heippa taas!
Ihanaa aurinkoista ja lämmintä viikonloppua vietellään. Tänään oli ohjelmassa, kuinkas muuten kuin viikkosiivous. Plääh, alan olla niin kyllästynyt näihin siivoushommiin. Mutta kun homma on tehty, on mielikin hyvä. Mä niin nautin siististä kodista :)

Alkuun pari (vielä) kesäistä kuvaa eiliseltä illalta Sääksmäen sillalta. Se on sitten kaunis paikka! Ei siihen maisemaan kyllästy vaikka joka päivä ainakin pari kertaa siitä tulee ajeltua ohi (on työmatkan varrella).
Sitten lähdetään oikean jalan kiertoajelulle meidän alakertaan. Näistä ovista meille tullaan sisälle eteiseen.
Eteisestä kun lähdetään oikealle, on ensin meidän makkari. Sen jälkeen kodinhoitohuone.


Sitten tullaan keittiöön. Mä en sitten yhtään tykkää noista meidän keittiön väreistä! Kaappien ovet pitäis vähintään vaihtaa valkoisiin. Sitä on mietitty, mutta kun sitten jää kuitenkin nuo kirsikan väriset rungot, enkä mä oikein tykkää niistäkään. Toinen juttu, tai kai jo kolmas, mistä en tykkää on nuo peilit välitilassa. Nekin pitäis vaihtaa. Yks hyvä juttu tässä keittiössä kuitenkin on ja se on nuo kivatasot. Niistä en hevillä luovu! Nyt jos jollain tuli mieleen hyviä ideoita edulliseen remppaan niin saa vinkata :)


Ruokailutila jää keittiön 'jatkoksi' ja siitä alkaakin sitten olkkari. Olkkari muodostuu kahdesta erkkeristä. Se on ollutkin aika haastava sisustaa, mutta nyt (kolmen vuoden jälkeen) aletaan olla oikeilla jäljillä ja olen tyytyväinen :)


Ruokailutilaa.Erkkeriä.Suoma-mummun vanha käsilaukku pääsi vanhan nojatuolin viereen. Se voi kuulkaas olla niin, että siinä se on ollut joskus ennenkin, vuosikymmeniä sitten... nojatuoli on saman mummun peruja.


Olkkarin sohvalta erkkeriinpäin.


Ja sitten vielä olkkarista eteiseenpäin.


Näin se kierros meni.

Takapihan terassille on kynttilät viritelty valmiiksi... aion nauttia suhteellisen lämpimästä, pimeästä syysillasta ulkona kynttilänvalossa. Mutta ensin saunanlöylyihin rentoutumaan.

Rentouttavaa lauantai-iltaa sinullekin!

15 kommenttia:

 1. on teillä kaunis koti! Me maalattiin muutama vuosi sitten keittiön kaappien ovet. Olivat ennen beigen väriset ja pyökinväristen runkojen kanssa koko systeemi näytti jotenkin pimeältä ja tunkkaiselta. Koko ilme "valaistui"kyllä aikalailla jo kun ovet saatiin valkoisiksi :).

  VastaaPoista
 2. Kiitokset kiertokäynnistä, todella kaunista.
  tein "oikopolun" blogistani suoraan tänne, toivottavasti ei haittaa
  Mummu-Ruusunen

  VastaaPoista
 3. Kaunis maisema! Varmasti rauhoittavaa ja ihanaa ajella monasti päivässä ohi.

  Kiva kierros teidän alakerrasta. Paljon kivoja ideoita ja juttuja sinulla siellä.

  Minulla on ihan sama "ongelma" meidän keittiön kaappien suhteen. Ovet ovat vaniljan väriset, enkä enää yhtää kestä niitä. Haluaisin ihan valkoiset. Mutta kestettävähän se on kun ei ihan tuosta vaan voi niitä muuksi taikoa;)

  VastaaPoista
 4. Terveisiä vaan saunasta täältä Wanhasta Mummulasta! Ensin saunotin Mummin ja sitten Juhon ja Rasmuksen.
  Juhon kanssa yhdessä pistimme saunan "tuleen". Juho kyseli, että mitä nuo on. Tarkoitti savupeltejä. On niin kauan kun on ollut meillä "kunnolla" saunassa.
  Kun haimme kaivosta vettä, hän kysyi napeista (musta ja punainen), että kummasta tulee lämmintä vettä. Selitin, että kaivo on 15 m syvä, että ei sieltä tule muuta kuin kylmää vettä.
  Olit muuten löytänyt kivan kuvakulman Sillan kuviin.
  Ja sitten, jos joskus pistätte taloanne myyntiin, niin säilytä nuo kuvat! Ja pistäkää tarpeeksi kova hinta! Asunto viedään käsistä!
  Olet siis taitava kuvaaja, sanoo appiukko!
  Hyvät pyhät!
  Ahti

  VastaaPoista
 5. Kiva oli hypätä kiertoajelulle mukaan teidän mukavanoloiseen alakertaan. Kiva jos vielä tulis yläkerrastakin samanlainen :)Täytyis ehkä itsekin joskus tehdä tuollainen, mutta kun olen niin laiskaa siivoamaan ja vaikka siivoais, niin koti on sotkuinen 5 min jälkeen lasten sotkiessa. Hauska muuten se käsveska siellä tuolin vieressä :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunista ja viihtyisää:)

  VastaaPoista
 7. Ihanan valoisaa..

  Noiden keittiön välitilan peilien päälle voi laittaa jonkun kauniin tapetin,yksivärisen tai kuviollisen, ja sen tapetin päälle kirkas pleksilevy tai lasi niin että se tapetti jää peilin ja pleksilevyn väliin.Saa suht edullisesti aivan erinäköisen ratkaisun.

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat tuolta sillalta ja kuanis alakerta teillä. Se on niin kiva katsella ihmisten koteja ja sitä kuinka jokaisella on oma tyyli ja ne omat aarteet.

  VastaaPoista
 9. Tosi kauniita yksituiskohtia ja kaunis kokonaisuus tuo teideän eteinen!!!!

  Muutenkin kaunista ja viihtyisää... :)

  VastaaPoista
 10. Kauniita maisemia työmatkasi varrella :)

  Teillä on todella kaunis koti, kiitos kiertoajelusta !

  VastaaPoista
 11. Hih, teilläkin on peilit välitilassa :D Meillä on kans ja oon niin kyllästynyt siihen! Suunnitelmia on paljon mutta saas nähä milloin ja mikä niistä toteutuu :)

  VastaaPoista
 12. Hannele: Juu niin on ja en tykkää yhtään! Me ostettiin tää talo kolme vuotta sitten ja silloin jo katselin niitä 'sillä silmällä' mutta siinä ne vielä on. Suunnitelmia on, mutta lompakko on liian laiha ;)

  VastaaPoista