sunnuntai 14. elokuuta 2011

NOJATUOLI osa 1

Kaikki ajallaan on hyvä sanonta ja toimii ainakin meillä. Saatiin miehen mummun ja vaarin vanhat nojatuolit aika monta vuotta sitten ja tarkoitushan oli kunnostaa ne. Asuttiin silloin vielä pohjoisessa eli aikaa tuolien kunnostuksen harkinnassa on kulunut ainakin 5 vuotta :)

No toinen odottaa edelleen, mutta toinen on jo hyvässä vauhdissa. Kesäkuun lopussa sain inspiksen ja aloin värkätä tuolin kimpussa. Mietin, mitä sille tekisin... ja päädyin sitten oikotiehen. Eli en purkanut tuolia alkutekijöihin, vaan maalasin puuosat ja päätin tehdä vain uuden päällisen. Näin sen vuoksi, että tuoli on mielestäni ihan hyvässä kunnossa, siinä on ihan kiva istua, vaikka vanhat täytteet onkin sisällä. 


Tänään sitten sain inspiraation ja raahasin tuolin autotallista sisälle. Ja tältä tuoli näytti.


Mielessä oli jo visio siitä, millaisen päällisen tuoliin haluan. Ei muuta ku pellavakangas esille ja suunnittelemaan. Ensin tein istuinosan ja se onnistu ihan ok.


Sitten kun piti alkaa selkänojaa tekemään niin meni sananmukaisesti sormi suuhun. Mietin ja pohdin, mallailin ja sitten meinasin jo luopua koko touhusta. Mutta sinni ei antanu periksi... käänsin ja väänsin... laitoin nuppineuloilla kangasta kiinni. Ja lopussa sitten homma alkoikin sujua :)


Ja tältä tuoli näytti kun lopetin homman tältä päivältä. Piti nääs ajaa 'teinitaksia' vielä iltapuhteiksi :) Huomenna jos saisin tehtyä homman loppuun niin hyvä ois. Ja valmiista tuolista sitten lisää kuvia.

Pitkästä aikaa käytiin tyttöjen kanssa kirppareilla ja oikein molempina päivinä. Kivoja löytöjäkin tehtiin. Tytöt löysi vaatteita ja kenkiä ja mä yhden aivan mega hienon jutun, ja vähänkö tuli mammalle hyvä mieli! Mutta siitä sitten myöhemmin lisää, kuvien kera ;)

Oikein mukavaa ja tarmokasta alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Voi että, miten hienon päällisen olet saanut tehtyä... Näen sut siellä sieluni silmin vehtaamassa sen päällisen kanssa, nippu nuppiksia suupielessä ;)
  Odotan innolla lisäpostausta sekä tuoleista että sun uusimmasta löydöstä, pisti ihan jännittämään!

  VastaaPoista
 2. Kiva nähdä tuoli valmiina vaikka nyt jo näyttää oikein hyvältä!
  Uusia kuvia odotellessa toivottelen oikein mukavaa viikon alkua! :)

  VastaaPoista
 3. Kauniin "mekon" tuoli saikin ylleen,kannatti sinnitellä=D Sulla on viime aikoina inspistä riittänyt,uusia ihanuuksia joka postauksessa;)Inspiksiä toivottelen sinulle myös alkavalle viikolle!

  VastaaPoista
 4. Tuleepa siitä hieno :)

  Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 5. Tuolista tulee IHANA! Mainiota, että tuoli saa arvoisensa kohtelun :) aitan vintillä, hiirien pesänä tuollaisen aarteen ei kuulu olla!
  Pitää tulla vilkaseen livenä :)
  Mukavaa viikkoa sinne
  tuksu-mummeli

  VastaaPoista
 6. Tuolista tulee hieno!!! Sama täällä, kirpulta löytyi tosi kivat jutut, jos löydän niille paikan niin postaan:) (kattokruunu ja lampetit, kynttilä sellaiset)...miten musta muuten nyt tuntuu, että tuon enemmän tavaraa kirpulta kotiin, kuin vien sinne myyntiin??? Kohta varmaan saan isännältä kirppistelykiellon:)!

  VastaaPoista
 7. Kiitokset kivoista kommenteista :) Niin sain kuin sainkin tuolin valmiiksi juuri äsken. Kuvia en enää jaksa ottaa, mutta jospa huomenna ois inspistä siihenkin. Nyt taitaa unimatti jo kohta tätä mammaa kutsua. Joten hyvät yöt ystäväiseni!

  VastaaPoista