torstai 11. helmikuuta 2010

Oppimisen riemua

Pienin rinsessa on kovin kiinnostunut kirjaimista. Aakkoslaulu on hyvin hallinnassa ja mm. tutut nimet kirjoitetaan jo ilman avustusta. Aakkosten hahmotus kuulluista sanoistakin sujuu jo pelottavan hyvin.

Eilen kirjoiteltiin ruokaa odotellessa ja sana laulu tuli jo ilman apua, tai no aloituskirjaimen taisin sanoa mutta muut hän hoksasi itse. Hui, taitaa neiti ohittaa isosiskonsakin lukemaan oppimisessa. Esikoinen oppi lukemaan ollessaan karvan verran alle 6v. Ja siihen tällä pienellä rinsessalla vielä aikaa melkein pari vuotta. Mutta niinhän se on että silloin on taottava kun rauta on kuumaa :) siinähän opetelkoon, en aio esteeksi alkaa!

tuumailua


iloinen ahaa elämys


ja toteutus
( Joku varmaan huomaa että kuvissa Iidan kirjoitus ja kuvien järjestys ei ole loogisessa järjestyksessä mutta ilmeet niin hyvin kuvasivat tuota prosessia :))

Illalla Iida ja Juho pelasivat yläkerrassa jotain pleikkapeliä, jossa loivat Iidalle omaa hahmoa. Juho kysyi: 'haluatko sille pipon?'
Iida vastasi: 'en, haluan korkokengät'
Juho: 'ei tässä pelissä ole korkokenkiä'
Iida: 'ompa tyhmä peli, otan sitten sen pipon'

Ja että äitiä alakerrassa nauratti. Tytöt on tyttöjä vaikka voissa paistais.

Mukavaa päivää :)

5 kommenttia:

 1. Tulipa hyvä mieli tuosta jutustasi taas.
  Ihana pikku-prinsessa!
  halausta sinne, joko tauti alkaa helpottaa?
  mummeli, tästä likeltä

  VastaaPoista
 2. Kiva kun joku näitä minun löpinöitä jaksaa lueskella :) Tauti vielä jyllää, yllämäkeä ja alamäkeä, mutta päivä kerrallaan...

  VastaaPoista
 3. Voi,kun omat lapset olisivat vielä noin pieniä,joiden kehitystä ja oppimista seurata.Mutta...meidän kuopuskin alkaa ensi viikolla harjoitella yo-kirjoituksia varten;)

  Kiitokset,sydämmelliset sellaiset, sydämmistä<3.Osa kaunistaa sähkökaappia ja osa jääkaappia.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa seurata kun nuorin oppii kirjoittamisen taidon ja varmaan pian sitten myökin lukeekin.Eihän Iida toki hahmoon mitään pipoa halua jos voisi korkokengät saada...
  terveiset Iidalle ja toki kaikille muillekin
  mutsi

  VastaaPoista
 5. JaanaElina: niin se on aikansa kutakin ja hyvä niin! Oleppas hyvä ja kiva jos tykkäsit. Taidanpa postata tämänpäiväisiä tekeleitä myöhemmin kun saan talon hiljaiseksi :)

  Kiitos äiti, terkut menneet perille :)

  VastaaPoista